Президентът на Беларус Александър Лукашенко Снимка: ТАСС, архивВластите в Беларус не планират

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко Снимка: ТАСС, архивВластите в Беларус не планират
Коментари Харесай

Минск няма да разкрива местоположението на руските ядрени оръжия

Президентът на Беларус Александър Лукашенко Снимка: ТАСС, списък

Властите в Беларус не възнамеряват да разкриват местоположението на съветското тактическо нуклеарно оръжие (ТЯО) на своя територия. Това съобщи помощникът на министъра на защитата на страната генерал-майор Леонид Касински в отговор на журналистически въпрос относно информация на ЦРУ, че тактическото нуклеарно оръжие ще се съхранява покрай град Осиповичи, Могильовска област, съобщи ТАСС.

" Разбирате, че никой в никакъв случай няма да назове място. И това, което Централно разузнавателно управление на САЩ счита, е тяхно право да считат ", сподели генерал-майорът.

Касински напомни думите на беларуския президент Александър Лукашенко, който на 6 юли по време на среща с представители на задгранични и беларуски медии съобщи, че западните разследващи служби не са съумели да проследят придвижването на съветско тактическо нуклеарно оръжие към републиката. „ Къде е изместен и по кое време е изместен, несъмнено, като боен няма да ви кажа “, акцентира помощник-министърът на защитата.

" Мога да кажа единствено едно - не би трябвало тактическите нуклеарни оръжия да се трансформират в чудовище за целия свят. Президентът (Лукашенко) ясно дефинира, че потреблението на това ужасно по своята разрушителна мощ оръжие може да бъде допустимо единствено при положение на експанзия против Република Беларус. (...) В случай на експанзия на страните от НАТО против Република Беларус тези оръжия могат да бъдат употребявани, в случай че забележим, че се основава опасност за съществуването на страната като такава “, посочи Касински.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР